De SP wil dat de subsidies voor de sectororganisaties PO-Raad en VO-raad worden stopgezet. Ook de MBO Raad en HBO-Raad kunnen volgens SP-Kamerlid Manja Smits zonder subsidie. Dat meldt VOS/ABB, de vereniging van openbare en algemeen toegankelijke scholen.

Smits meldt op de website van de SP dat de sectororganisaties alleen maar namens schoolbesturen en -directies zouden spreken en niet namens de leraren en de concirges. 'De regering geeft deze managersclubs jaarlijks miljoenen euro's. Dit geld komt niet bij de leerling of leraar terecht. Sterker nog, op de lerarensalarissen wordt dit jaar zo'n 300 miljoen euro bezuinigd.'

'De minister maakt verkeerde keuzes', aldus Smits. 'Er dreigt een lerarentekort, niet een tekort aan mensen die in het onderwijs naar een computer kijken achter een bureau. In het regeerakkoord staat nogal vaag dat de sectorraden efficinter kunnen werken. De SP helpt graag een handje met het doorhakken van de knopen. Kies voor goed onderwijs boven het subsidiren van besturen en managers.'

In een reactie op de website van de PO-Raad staat dat de sectororganisatie zichzelf bedruipt uit contributiegelden en dat het 'een misvatting (is) dat er vanuit het ministerie vele miljoenen naar de PO-Raad gaan'.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBasisschool De Wilgenstam wordt energieleverancier
VolgendeWat weten we over ict en Duurzame onderwijsvernieuwing
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter