VVD slechte leraren ontslaan

De VVD wil vandaag tijdens het debat over de onderwijsbegroting n van de 'grootste taboes' binnen het onderwijs aankaarten, zo meldt dagblad De Telegraaf. De liberalen zouden graag zien dat de slechtste leraren de laan uitvliegen.

Tien procent van de docenten zou structureel ondermaats presteren en daar moet een einde aan komen. 'Iedereen binnen een school weet altijd wie die zwakke, slome, ongenteresseerde docenten zijn,' aldus VVD-Kamerlid Ton Elias.

Daartegenover staat dat de VVD wil dat goede leraren beter beloond worden. Op die manier zou het lerarenvak aantrekkelijker worden gemaakt en zou de betere belonging statusverhogend werken.

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra zal waarschijnlijk voor het einde van dit jaar een voorstel voor prestatieloon in het onderwijs aan de Tweede Kamer voorleggen.

Elias: 'Wij willen niet dat onze kinderen onderwijs krijgen van mensen die hun vak niet verstaan. Er dient uiteindelijk een streep te worden getrokken, na een zorgvuldige en fatsoenlijke evaluatie. Hiervoor zijn er geen nieuwe wetten of regels nodig, maar volstaat een andere mentaliteit.'

Volgens de VVD moet de cultuur van 'pappen en nathouden' maar eens afgelopen zijn en moet er meer gekeken worden naar de prestaties van leerlingen en leraren.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOldenzaal heeft beste wiskundeknobbels
VolgendeD66 wil acceptatieplicht havo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter