Oldenzaal heeft beste wiskundeknobbels

Een team van De Thij uit Oldenzaal won woensdagmiddag de twaalfde wiskunde-estafette van de opleiding technische wiskunde aan de Universiteit Twente, zo meldt De Twentsche Courant/Tubantia. De Thij is onderdeel van het Twents Carmel College.

Aan de wedstrijd namen 41 teams van vwo-5 leerlingen uit noord- en oost-Nederland mee. Zij kregen anderhalf uur de tijd om achttien opgaven, allemaal bedacht door studenten van de UT, op te lossen.

Volgens Diana Dalenoord van de UT was de wiskunde-wedstrijd dit jaar helemaal volgeboekt. 'We merken ook aan de inschrijvingen dat de belangstelling voor technische of toegepaste wiskunde bij de jeugd groeit. Ze zien in dat het een belangrijke maatschappelijke waarde heeft, berekeningen over de vergrijzing, de kracht van tsunami's kunnen voorspellen, dat spreekt erg aan.'

'Toegepaste wiskunde is ook populair bij meisjes: vier van elke tien studenten in deze UT-studie is vrouw,' aldus Dalenoord.

Nationale Onderwijsgids

VorigeTeeven geeft gastles op Haagse basisschool
VolgendeVVD slechte leraren ontslaan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter