Huidig minster van onderwijs, Marja van Bijsterveldt, heeft tijdens de formatie gewaarschuwd dat zonder extra investeringen de Top 5 ambitie' niet realistisch zou zijn. Dit blijkt, zo meldt NRC Handelsblad zaterdag 11 december, uit diverse bronnen.

Samen met andere (toen nog) Kamerleden van CDA en VVD heeft Van Bijsterveldt er op gewezen dat de landen die nu in de internationale Top 5 staan, minimaal 1 procent meer van hun nationaal inkomen aan onderwijs uitgeven. Om ook dat niveau te halen zou Nederland vijf miljard meer moeten investeren in het onderwijs.

In het regeerakkoord staat expliciet de ambitie dat Nederland ook in de top 5 moet komen. De huidige regering heeft er voor gekozen de ambitie overeind te houden, maar niet te investeren in het onderwijs. Op sommige onderdelen, waaronder Passend onderwijs, wordt zelfs fors bezuinigd.

De minister laat in de krant weten dat de ambitie helder is en verder niet in te gaan op uitspraken over het formatieproces, zo meldt de PO-raad.

Nationale Onderwijsgids


VorigeMbo blijft zich inzetten tegen jeugdwerkloosheid
VolgendeBve en hogescholen houden weer meer geld over
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter