Terpstra Ik ga de school als een CEO leiden

Gisteren werd bekend gemaakt dat Doekle Terpstra is aangesteld als de nieuwe bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland. De voormalige voorzitter van de HBO-Raad krijgt een jaar de tijd om orde op zaken te stellen bij Inholland.

In een interview met de Volkskrant laat Terpstra weten dat het orde op zaken stellen alleen zal lukken, als hij echt de baas is. 'Ik zal de school als een CEO leiden,' aldus Terpstra.

Terpstra werd vorige week benaderd door de raad van toezicht en zegde toe de school te willen leiden na een gesprek met staatssecretaris Halbe Zijlstra, die het hoger onderwijs in zijn portefeuille heeft. Terpstra accepteerde de functie ook omdat het hbo hem dierbaar is geworden door zijn werk voor de HBO-Raad.

Zijn eerste prioriteit is het vinden van 'twee nieuwe, vertrouwenwekkende leden voor het college van bestuur'. Of Terpstra de bezem door de hele organisatie gaat halen, wil hij nog niet bevestigen: 'Ik wil me eerst een beeld vormen van hoe het hier echt gegaan is.'

Terpstra verwacht dat zijn nieuwe baan goed uit te voeren valt naast zijn nevenfuncties. Hij is momenteel ook commissaris bij Grontmij, Unilever, Aegon en voorzitter van schaatsbond KNSB.

Nationale Onderwijsgids

VorigeVingers opsteken werkt averechts
VolgendeDecaan Avans in opspraak door PVV standpunt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter