Decaan Peer Trepels van Hogeschool Avans is in opspraak geraakt door zijn uitspraken over oud-student Sander Rademaker. Rademaker wil zich kandideren voor de Provinciale Staten van Brabant voor de PVV en Trepels 'zit het niet lekker' dat hij een bijdrage aan zijn educatie heeft geleverd. Dat meldt BN/De Stem.

De decaan deed de uitspraken in een reactie op een artikel in Punt, het magazine van de Brabantse hogeschool, waarin de mogelijke kandidatuur van Rademaker wordt aangekondigd. Het populaire weblog Geenstijl besteedde in een blog aandacht aan de kwestie, waardoor Trepels landelijke aandacht kreeg.

Trepels schreef: 'Dat ik als medewerker enige bijdrage lever aan de educatie van studenten tot PVV "volksvertegenwoordigers" zit mij niet echt lekker, eerlijk gezegd. Onderwijs draagt hopelijk bij tot fatsoenlijke burgerschapsvorming, ook in het HBO. Ik kan daar bij de PVV heel weinig van ontdekken; en dan druk ik me nog fatsoenlijk uit.'

Persvoorlichter Eric van Gennip van Avans benadrukt dat Trepels zijn uitspraken op persoonlijke titel heeft gedaan. "Onze medewerkers doen geen politieke uitspraken." De decaan is volgens Van Gennip daarom bij de schoolleiding op het matje geroepen.

Nationale Onderwijsgids