Openbare basisschool De Wilgenstam in Rotterdam wordt volgend jaar duurzaam gerenoveerd. Daarbij wordt de school van een energieverbruiker een energieleverancier. Dat meldt Duurzaamgebouwd.nl.

Deze overgang wordt bereikt door de daken van zonnecollectoren te voorzien en de gevels klimatologisch te verbeteren. Verder wordt vloerverwarming toegepast en vloerkoeling gerealiseerd door uitwisseling van bodemenergie.

Dankzij een unieke samenwerking met Stichting Boor, DCMR Milieudienst Rijnmond, adviesbureau Sustinno, het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam en de GGD van Rotterdam, heeft Agentschap NL aan De Wilgenstam een subsidie verleend van 500.000.

In Rotterdam staan basisscholen met een bouwstijl die vergelijkbaar is met die van De Wilgenstam. Ervaringen die met dit duurzaamheidsconcept worden opgedaan kunnen dan ook bij renovaties van andere scholen worden benut.

De oplevering van de duurzame renovatie van De Wilgenstam vindt plaats in september 2011.

Nationale Onderwijsgids