Schoolmaatschappelijk werk op Landstede

Per november is op alle Landstede mbo-locaties een schoolmaatschappelijk werker beschikbaar. Dit komt voort uit een nieuwe samenwerking van Landstede met Carinova, De Kern en MD Veluwe. Dat meldt SallandCentraal.nl.

Het initiatief is gestart in het kader van preventiebeleid ten aanzien van vroegtijdig schoolverlaten binnen het mbo. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt subsidie beschikbaar waarmee het Schoolmaatschappelijk Werk (SMW) binnen Landstede MBO kan worden ingezet.

Hierdoor kunnen de studenten laagdrempelig en dicht bij huis van het maatschappelijk werk gebruik maken zonder dat ze daarvoor naar een externe locatie hoeven.

De schoolmaatschappelijk werkers zijn ter plekke werkzaam binnen het zogenaamde Studenten Informatie Punt (het STIP), waar ook de studentadviseurs van Student Advies Begeleiding' werkzaam zijn.

Mbo docenten en coaches krijgen in toenemende mate te maken met studenten die problemen hebben die buiten het onderwijs liggen maar die de leerloopbaan van de student benvloeden.

Door het maatschappelijk werk op de school en in het STIP aan te bieden wordt de drempel voor de studenten niet alleen verlaagd maar kan er ook makkelijker overlegd worden tussen de student, docent, coach en maatschappelijk werker.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMBO Raad uit zorg over invoering referentieniveaus
VolgendeMotie betere doorstroming vmbo havo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter