Leerlingen van de uitgebrande basisschool De Omnibus in Delft worden mogelijk ondergebracht op een andere locatie van koepelorganisatie Librijn. 'We hopen dat dat vanaf woensdag kan', aldus directeur William van Treuren. dat meldt RTV West.

De leerlingen zouden kunnen uitwijken naar De Bouwsteen, ongeveer vijfhonderd meter verderop. Of dat gaat lukken hangt volgens Van Treuren af van het beschikbare meubilair. 'Het is de vraag of we voldoende kleutermeubilair kunnen krijgen. De kleuterlokalen zijn uitgebrand, dus we moeten bij andere scholen materiaal lenen.'

Volgens Van Treuren kan er nog behoorlijk wat tijd overheen gaan voordat de leerlingen weer in hun eigen gebouw les krijgen. 'We willen niet dat de kinderen een naar gevoel krijgen, dus moet het gebouw eerst helemaal worden opgeknapt. Alle rook- en roetschade moet eruit, we houden er rekening mee dat dat zomaar tot de voorjaarsvakantie kan gaan duren.'

Op oudejaarsavond brak er brand uit in de basisschool aan de Poptahof Noord. Drie van de dertien lokalen brandden volledig uit. De politie zegt dat de brand vermoedelijk is aangestoken.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen Omnibus weer onder de pannen
VolgendeKans op openbaar voortgezet onderwijs in Barneveld
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter