Kans op openbaar voortgezet onderwijs in Barneveld

Barneveld krijgt mogelijk toch een school voor openbaar voortgezet onderwijs. De provincie Gelderland erkent de noodzaak en heeft het ministerie van Onderwijs per brief om goedkeuring gevraagd. Dat meldt de Veenendaalse Krant.

Op basis van het zogenoemde 'witte vlekkenbeleid' en het eerder gehouden behoefte-onderzoek van bureau ITS uit Nijmegen onder ouders in de regio, heeft de provincie bepaald dat er een gebrek aan een onderwijsvoorziening voor openbaar voortgezet onderwijs is.

In het 'voedingsgebied', een cirkel van zo'n tien kilometer, wonen ongeveer 500 potentile leerlingen, stelt de provincie. Dat is tweederde van de normale stichtingsnorm voor een nieuwe school.

Nu volgens de provincie sprake is van onvoldoende openbaar onderwijs in de regio kan een school met dit aantal leerlingen toch gesticht worden. ,,Uiteindelijk is het de minister van Onderwijs die de gemeente Barneveld de opdracht moet geven", zegt woordvoerder Peter Droste van de provincie. In de brief verzoekt de provincie de minister om dat te doen.

Feitelijk houdt dit in dat de openbare school in aanmerking kan komen voor een structurele financiering vanuit de overheid, de zogeheten vaste voet. Het ministerie gaat de aanvraag "binnenkort" beoordelen, zegt woordvoerder Karin van Eerde van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Nationale Onderwijsgids

VorigeZoektocht naar vervangende ruimte De Omnibus
VolgendeLes in restaurant voor basisschoolleerlingen Eede
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter