Leerlingen Omnibus weer onder de pannen

Leerlingen van de uitgebrande basisschool De Omnibus in Delft krijgen vanaf woensdag weer les. Het tijdelijk onderbrengen van de kinderen in de nabijgelegen school De Bouwsteen is definitief rond. Dat meldt RTV West.
Alle leerlingen van De Omnibus verhuizen naar de nieuwe locatie. 'We wilden de kinderen van alle zes groepen graag bij elkaar houden', legt directeur William van Treuren uit. In De Bouwsteen kan dat, omdat er veel lokalen leeg staan. 'Afgelopen zomer is De Bouwsteen opgesplitst en is een deel verhuisd. Er is zelfs een speellokaal met klimrek voor de kleuters over.'

Medewerkers van De Omnibus zullen dinsdag nog wel even de mouwen op moeten stropen, om woensdag ook echt te kunnen beginnen met de lessen. 'We missen simpelen dingen als potloden en papier. Daarnaast gaan we aan de slag met het verzamelen en kopiren van lesmateriaal.' Meubilair is bij elkaar gebracht door verschillende Delftse scholen en een school uit Rijswijk.

Eerder gaf de schooldirecteur al aan dat het nog weken kan duren voor de leerlingen weer les krijgen in hun eigen school. Drie kleuterlokalen zijn volledig verwoest door de brand met Oud en Nieuw, andere lokalen liepen roet- en rookschade op. Voordat dat is opgeruimd, staat de Voorjaarsvakantie waarschijnlijk al voor de deur.

Nationale Onderwijsgids

VorigeEen digitaal klassenboek wat is de meerwaarde
VolgendeZoektocht naar vervangende ruimte De Omnibus
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter