Kennisnet en Edupoort koppelen diensten

Om digitaal leermateriaal beter toegankelijk te maken voor docenten en leerlingen, kunnen zij via hun schoolaccount bij de Kennisnet Federatie voortaan ook leermaterialen bereiken van educatieve uitgeverijen verenigd in Stichting Edupoort: Malmberg, Noordhoff Uitgevers en ThiemeMeulenhof. Kennisnet en Edupoort verwachten dat deze directere toegang het gebruik van digitale leermiddelen een impuls zal geven.

Eenvoudige, directe toegang is mogelijk geworden doordat de Kennisnet Federatie schoolaccounts van leerlingen en docenten, die zijn aangesloten op de Kennisnet Federatie, koppelt aan hun accounts bij Edupoort. Dit heeft het voordeel dat docenten en leerlingen die via de op de Kennisnet Federatie aangesloten scholen naar de lesmaterialen van Edupoort gaan, daar onmiddellijk worden herkend en direct, zonder inloggen, naar binnenkunnen.

Positief effect op gebruik digitale leermiddelen
Directeur van Stichting Kennisnet Toine Maes is blij met de koppeling: "Met deze stap wordt het voor leerlingen en docenten eenvoudiger om toegang te krijgen tot leermateriaal van uitgeverijen; hiermee hopen we een deel van de barrire die toename van het gebruik van digitaal leermateriaal in de weg staat te hebben geslecht." Ook de uitgevers zijn enthousiast: "Werken in eigen tempo, veel interactiviteit, de docent die de leerling beter kan begeleiden; deze voordelen van digitale leermiddelen kunnen leerlingen en docenten nu gemakkelijker ervaren. Dit dient de kwaliteit van het onderwijs," aldus Harold Rimmelzwaan, voorzitter van Stichting Edupoort.

Inhaalslag
De koppeling met Edupoort betekent een verdere uitbreiding van de Kennisnet Federatie, een platform waarmee onderwijsinstellingen met het eigen schoolaccount toegang krijgen tot de online content van alle bij de Federatie aangesloten leveranciers. Door het wegnemen van (technische) barrires werken Kennisnet en de uitgeverijen eraan om het onderwijs in staat te stellen de komende jaren een inhaalslag te maken op het gebied digitaal leren.
Voor meer informatie, ga naar kennisnetfederatie.nl

VorigeKnapste klas komt uit Almere
VolgendeAchterstand hoger onderwijs met sociale netwerken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter