Achterstand hoger onderwijs met sociale netwerken

Het hoger onderwijs in Nederland loopt achter als het gaat om het gebruik van sociale netwerken voor de uitwisseling van kennis. Deze conclusie wordt getrokken door SienceGuide op basis van onderzoek naar de Europese onderwijssector.

Volgens SienceGuide hebben het WO en vooral het HBO Facebook nog niet echt ontdekt. Andere Europese landen maken daarentegen wel meer gebruik van dit medium. Er zijn maar liefst 336.890 followers op 360 Twitter-kanalen vanuit Europa in het hoger onderwijs. Daarnaast zijn er 1.475.255 Facebook-gebruikers in 598 officile Facebook-groepen.

Het Europese land dat het meest gebruikmaakt van sociale netwerken in het hoger onderwijs is het Verenigd Koninkrijk. Zo'n 50 procent van alle gebruikers op sociale netwerken in het Verenigd Koninkrijk is verbonden aan Britse instellingen.

Nederland loopt achter met sociale netwerken, maar dat betekent niet dat wij helemaal op nul staan. Hogere onderwijskringen hebben namelijk net Twitter ontdekt, maar het gebruik van Facebook loopt daarentegen wel achter op de rest van Europa.

Nationale OnderwijsgidsVorigeKennisnet en Edupoort koppelen diensten
VolgendeFontysstudenten bezorgen opgehaald geld bij Glazen Huis
Reacties (1)
Gebruiker
Paul
14-11-2013

@Redactie: klein, doch storend, tikfoutje gevonden.

SienceGuide moet vast ScienceGuide zijn :)

Leuke site verder!!

Laat een reactie achter