Knapste klas komt uit Almere

Groep 8c van de Omnibus mag zich een jaar lang de knapste klas van Nederland noemen, zo meldt het Jeugdjournaal. De kinderen van die klas wonnen de finale van de Nationale Wetenschapsquiz Junior. De klas wint een ontdekkingsreis naar Texel.

De finale was nog behoorlijk spannend. De Omnibus had net zoveel punten als de Leonardo School. Toen kwam de finalevraag: Hoe diep kan een zeeleeuw onder water duiken? Het goede antwoord is 274 meter, en Omid van de Omnibus zat daar het dichtste bij.

De wetenschapsquiz was dit jaar behoorlijk moeilijk. Kinderen hadden gemiddeld vier van de tien vragen goed. Vorig jaar waren dat er nog zes. De allerbeste klas heeft maar 1 fout gemaakt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholen Overbetuwe in slechte staat
VolgendeKennisnet en Edupoort koppelen diensten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter