Het aantal zeer zwakke scholen is opnieuw fors gedaald. Aan het begin van 2010 waren er nog rond de 100 zeer zwakke scholen in het primair onderwijs in Nederland. Op 1 januari 2011 staan er nog 49 scholen op de lijst van de Inspectie van het Onderwijs, zo meldt de PO-Raad.

In de afgelopen maanden liep het aantal zeer zwakke scholen al flink terug, maar 49 is een laagterecord. Scholen doen hun uiterste best zo snel mogelijk de kwaliteitsproblemen op te lossen en dit blijkt steeds vaker te lukken: Scholen zijn veel sneller dan voorheen af van het predicaat zeer zwak' en er komen minder nieuwe zeer zwakke scholen bij.

Het ministerie van OCW heeft het terugdringen van het aantal zeer zwakke scholen al een aantal jaren als speerpunt. Ook in 2011 blijft de sector werken aan verdere terugdringing van zeer zwakke scholen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen presteren beter met mobiele telefoon
VolgendeHvA eerste hogeschool met Jointhepipe kraanwatertappunten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter