HvA eerste hogeschool met Jointhepipe kraanwatertappunten

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is de eerste hogeschool in Nederland die in samenwerking met Jointhepipe.org tappunten voor kraanwater gaat plaatsen. Door het plaatsen van de tappunten op de Amstelcampus geeft de HvA verdere invulling aan het thema duurzaamheid binnen de hogeschool. Bovendien wordt met ieder tappunt bij de HvA een waterpomp in Bangladesh gerealiseerd.

Het Amsterdamse leidingwater is van zeer goede kwaliteit. Bronwater drinken uit relatief dure en milieu-onvriendelijke flessen is dan ook nergens voor nodig. Op de Amstelcampus biedt de HvA haar studenten en medewerkers de mogelijkheid om via een Jointhepipe kraanwatertappunt gebruik te maken van Amsterdams leidingwater.

Studenten en medewerkers kunnen gebruik maken van de door Jointhepipe ontwikkelde navulbare waterfles van Tritan plastic (BPA-vrij plastic), waarmee ze dankzij de aanschaf doneren aan een waterproject in Bangladesh.

De tappunten zijn niet alleen bestemd voor studenten en medewerkers van de HvA, maar ook voor de buurtbewoners rondom de Amstelcampus. Met de opbrengst van de Jointhepipe kraanwatertappunten maakt de HvA het mede mogelijk om rond de vijftig waterpompen in Bangladesh te plaatsen om dorpen in het Dasminagebied te voorzien van schoon drinkwater.

Op deze manier wil de HvA het bewustzijn rondom de waterproblematiek verhogen onder de ruim 3000 medewerkers en 40.000 studenten, om zo samen onderdeel te zijn van de oplossing.

Nationale Onderwijsgids


VorigeAantal zeer zwakke scholen opnieuw fors lager
VolgendeEen digitaal klassenboek wat is de meerwaarde
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter