Na de diplomafraude volgde de tentamenfraude; studenten van Hogeschool Inholland zijn de negatieve publiciteit rond hun school zat en kwamen vanmiddag in actie. De studenten demonstreedren bij het gebouw van de Volkskrant in Amsterdam, zo meldt het Hoger Onderwijs Persbureau.

Middels een speciale Facebook-pagina werden de studenten opgeroepen in actie te komen. Het gebouw van de Volkskrant is gekozen omdat die krant het nieuws over de diplomafraude als eerste naar buiten bracht. Ook het nieuws over de tentamenfraude werd als eerste door de Volkskrant gebracht.

De nieuwe bestuursvoorzitter van Inholland, Doekle Terpstra, steunt de actie van de studenten: 'Ik ben heel erg blij dat studenten zelf initiatief nemen om iets te organiseren. Het beeld dat in de media wordt gecreerd is een karikatuur. Ik begrijp dat studenten het gedoe spuugzat zijn. Zij kunnen laten zien dat Inholland gemotiveerde studenten en docenten heeft.'

De actie kende een lage opkomst, zo meldt de Volkskrant. Dat werd mogelijk mede veroorzaakt doordat de studenten zich verzameld hadden bij het voormalige Volkskrant-gebouw aan de Wibautstraat.

Hoofdredacteur Philippe Remarque stond de studenten kort te woord.

Nationale Onderwijsgids

VorigeDon Bosco blijft bij hoofddoekjesverbod
VolgendeNieuwe gewichtenregeling leidt tot lagere Cito scores
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter