Het Don Bosco College in Volendam houdt vast aan het hoofddoekjesverbod op de school, ondanks een uitspraak van het kabinet dinsdag. Wel mag het meisje, Imane Mahssan (14), haar hoofddoekje opdoen in de aula en op de schoolgang, zo meldt WebRegio.nl.

Die permissie geeft rector Gerard Dekkers van de school na een persoonlijk gesprek met Imanes vader.
De school hanteert een verbod op hoofddoeken. Het zou niet passen bij de katholieke grondslag van de school. Met dat standpunt neemt de islamitische familie Mahssan geen genoegen. Imane strijdt met haar vader Mohammed voor haar rechten.

Minister van Binnenlandse Zaken Donner en minister van Onderwijs Van Bijsterveldt lieten dinsdag weten weten dat scholen geen hoofddoekjesverbod mogen invoeren, ook al zijn zij van mening dat hoofddoekjes in strijd zijn met hun identiteit.

De Commissie Gelijke Behandeling bepaalde al eerder dat het Don Bosco Collegehet meisje ten onrechte heeft verboden om tijdens de les een hoofddoek te dragen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerkrachten liever flexibele werktijden dan hoger salaris
VolgendeStudenten Inholland zijn negatieve publiciteit zat
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter