In de deze week gepresenteerde Kennis en Innovatie Agenda 2011-2020 is een overwegend negatief beeld te zien van de vooruitgang van de Nederlandse kennissamenleving. Nederland verliest aan terrein op de gebieden onderwijs, onderzoek en innovatief ondernemen. In 2000 stond Nederland nog op de derde plaats op de wereldranglijst. Inmiddels is dat de achtste plaats. Zo schiet de professionalisering van lerarentekort en veel excellente studenten krijgen nog steeds geen uitdagend programma. Zie KIA

Ict is een belangrijke sleutel bij de oplossing. Kennisnet onderzoekt voortdurend hoe je het onderwijs kunt vernieuwen met behulp van ict'

Kennisnet heeft het onderwijs al het n en ander te bieden. Acadin is een voorbeeld van een dienst die talentvolle basisschoolleerlingen probeert uit te dagen en Leraar24 is een online platform dat ondersteuning biedt bij de verdere professionalisering van leraren. Verdere innovatieve ict ontwikkelingen kunt u vinden op Kennisnet.nl

Vorige23 miljoen euro voor onderwijs Almere
VolgendeLeerling en leraar profiteren van goede relatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter