De gemeente Almere investeert dit jaar 2,3 miljoen extra in onderwijs. Dat maakte wethouder Ren Peeters deze week bekend.

Het gaat om de zogenoemde impulsinvestering voor het onderwijs, zoals in het collegeakkoord is afgesproken. Met het geld wil hij versneld het aantal zwakke scholen terugdringen.

Een derde van de Almeerse scholen is door de Onderwijsinspectie als zwak aangeduid. Het landelijk gemiddelde ligt op zeven procent.

Het geld wordt onder meer genvesteerd in de voor- en vroegtijdige educatie van kinderen van twee tot zes jaar (250.000 euro), extra middelen voor de reeds bestaande zwakke scholen (n miljoen euro), verlengde schooldagen in de vorm van weekeindscholen en zomerscholen (250.000 euro) en bijscholing van onderwijzers en onderwijsbesturen (165.000 euro).

,,Wij hebben gebrek aan geduld, er moet snel iets gebeuren om de situatie in het Almeerse onderwijs te verbeteren", verklaart Peeters. ,,Ons motto is: van achterstand naar voorsprong."
De komende vier jaar maakt het college van burgemeester en wethouders twintig miljoen euro vrij voor de investering in veiligheid, onderwijs en economie. Vorige week presenteerde burgemeester Annemarie Jorritsma haar plannen voor de verbetering van de veiligheid in de stad, dat ging om vier ton aan investeringen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen willen graag meer sport op school
VolgendePresentatie Kennis en innovatie agenda 2011 2020
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter