Flexibele werktijden en uitgebreide opleiding- en loopbaanmogelijkheden leveren volgens zes op de tien werknemers in het onderwijs de grootste bijdrage aan hun werkplezier en prestaties. Slechts een kwart van de ondervraagden verkiest meer salaris of bevordering naar een hogere schaal.
Dit blijkt uit onderzoek van Raet gehouden onder 1400 medewerkers uit het onderwijs gehouden tijdens de onderwijsbeurs NOT in januari.

"De behoefte aan flexibele werktijden en een betere balans tussen werk en priv komt overeen met de trend in het onderwijs, waarin steeds meer gekeken wordt naar flexibele lestijden. Taakstelling, een andere recente discussie in het onderwijs, wordt door medewerkers in het onderwijs als veel minder belangrijk ervaren," zegt Sander Kars, Segmentmarketeer Onderwijs bij Raet.

Recent onderzoek van TNS NIPO, in oktober 2010 uitgevoerd in opdracht van de ministeries van OCW (Onderwijs) en van VWS (Volksgezondheid), toont aan dat flexibel werken leidt tot minder stress, minder files, meer betaald werk en minder beroep op kinderopvang.

Flexibele werktijden zijn in de onderwijssector echter schaars. Volgens het onderzoek werkt slechts 24 procent van de medewerkers in het onderwijs of de kinderopvang flexibel. Alleen in de transportsector is minder ruimte voor flexibel werken (17 procent).

Nationale Onderwijsgids

VorigeInnovatieregeling 2011 van start
VolgendeDon Bosco blijft bij hoofddoekjesverbod
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter