Er zijn heel veel tools op het web te vinden waarmee je opdrachten kan maken. Tools om kruiswoordpuzzels te maken, een quiz, om woorden in de juiste volgorde in een zin te zetten, en programma's als Hotpotatoes waarmee je allerlei verschillende activiteiten kan maken, zoals multiple choice vragen en gap fill exercises. Op de website Educaplay kan je niet alleen die oefeningen maken, maar nog veel meer. Er zijn maar liefst 11 verschillende interactieve oefeningen die je kan maken:

 1. raadsels,

 2. quizzen (met verschillende antwoordvormen),

 3. kruiswoordpuzzels,

 4. woordzoekers,

 5. dialogen,

 6. dictee,

 7. gap fill oefeningen,

 8. begrippen/woorden groeperen,

 9. woorden in de juiste volgorde in een zin zetten,

 10. met letters een woord vormen,

 11. dingen aanwijzen op een afbeelding/kaart.Al deze oefeningen zijn interactief: je speelt ze op de computer of laat ze maken op het digibord. Waar nodig kan je in de oefeningen gebruik maken van afbeeldingen en geluidsbestanden.De gemaakte oefeningen kan je samenvoegen tot collecties, bijv. voor verschillende vakken. Je kan ook groepen maken die je vervolgens uitnodigt om de oefeningen in één of meer collecties te maken. Je kunt de oefeningen, zoals je hieronder ziet, ook embedden in een website en ze exporteren als SCORM-pakket zodat je ze in de ELO kan plaatsen.Het enige nadeel dat ik kan bedenken bij Educaplay is dat de tool ontwikkeld is door een Spaanse organisatie, Adrformacion, en dat de handleidingen en sommige teksten (nog) niet vertaald zijn in het Engels. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om Educaplay te gebruiken: met een beetje oefenen en uitproberen kom je een heel eind.