Almeerse basisschool De Droomspiegel wint hoofdprijs in First Lego League Flevoland

10-12-2011 - Basisschool De Droomspiegel uit Almere Poort, heeft op zaterdag 10 december jl. de hoofdprijs gewonnen in de First Lego League van Flevoland. Daarnaast wonnen ze ook nog de prijs voor de beste Lego robot. De First Lego League is een wereldwijde competitie waarbij Lego robots opdrachten uit voeren op een parcours. Er zijn punten te verdienen op het gebied van samenwerking, presentatie, het ontwerp van de robot en de uiteindelijke prestatie op het parcours.

De competitie van afgelopen zaterdag in Lelystad was de regiofinale. Twintig teams van basisscholen en middelbare scholen uit Flevoland waren daar vertegenwoordigd. Basisschool De Droomspiegel deed dit jaar voor het eerst mee. Dit is mede mogelijk gemaakt door Technocentrum Flevoland die de robot beschikbaar heeft gesteld. PVM notarissen, AH Advies en Klusbedrijf J. de Sain hebben gezorgd voor de teamkleding en een wedstrijdtafel op school.

"Onze kinderen hebben er hard voor gewerkt. Ze hebben er met elkaar veel vrije middagen in gestopt.", aldus Ronald Schrduer, leerkracht, "Zoiets kun je alleen neerzetten als je er met elkaar voor gaat. Dan is het leuk om als leerkracht, samen met ouders deze kinderen van groep 6, 7 en 8 te ondersteunen, ze de ruimte, materialen en uitleg te geven waar nodig. Dat we daarmee meteen in de prijzen zouden vallen, hadden we niet durven dromen. Ik ben echt heel trots op ze."

Jasper, een van de prijswinnende leerlingen zegt daarover: "Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. Het was leuk om met elkaar te doen. Ze vonden dat onze robot multifunctioneel was, dus dat hij snel om te bouwen was voor de verschillende opdrachtjes. Slim toch!"

Het team van De Droomspiegel is, samen met de tweede en derde prijswinnaar, door naar de Benelux-finale. Deze vindt plaats op 28 januari 2012 op de Technische Universiteit Eindhoven waar 45 teams de strijd aangaan om de felbegeerde Champion's Award en een ticket naar n van de internationale toernooien.

VorigeGlazen Studentenbus langs drie steden Randstad
VolgendeDe meest bekeken Kennisnet YouTube videos van 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter