Slotdebat op De Onderwijsdagen

Om meer inzicht te krijgen in de rol van 21st Century Skills in het onderwijs heeft Kennisnet de afgelopen maanden samengewerkt met 21 jongeren, de 21 Learners. Samen met de jongeren heeft Kennisnet gekeken hoe technologie hun leven benvloedt en wat dit betekent voor de manier waarop ze leren. De 21e eeuw vraagt namelijk om aangescherpte competenties, die noemen we de 21st Century Skills. Voorbeelden van deze competenties zijn creativiteit, samenwerken en ict-geletterdheid. Op 8 november, tijdens D Onderwijsdagen in de Jaarbeurs in Utrecht, wordt het project 21 Learners afgerond met een slotdebat dat om 13:45 uur aanvangt en waar pittige stellingen over het onderwijs zullen worden voorgelegd.

Nieuwe tijden vragen om andere competenties

De 21 jongeren die Kennisnet in de leeftijdscategorie van 14 tot 24 jaar heeft geselecteerd zijn creatief, betrokken, ondernemend en ict speelt een belangrijke rol in hun al dan niet werkende leven. Tijdens verschillende bijeenkomsten werd, samen met enkele experts uit het onderwijsveld, gepraat over welke competenties zij nodig hebben om te kunnen functioneren in de 21e eeuw en waar zij deze hebben geleerd: op school, bij vrienden, door nevenactiviteiten. Tijdens het slotdebat worden vraagstukken behandeld als: Moet er in het onderwijs niet meer aandacht komen voor deze competenties? Laat een diploma wel zien of je over de vaardigheden beschikt die nodig zijn voor de 21e eeuw?
Met het project 21 Learners wil Kennisnet een bijdrage leveren aan het agenderen van dit thema binnen het onderwijs. Kennisnet helpt scholen in Nederland bij het nadenken hierover en biedt hen handvatten bij het benutten van ict om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

D Onderwijsdagen 2011
Op 8 en 9 november organiseert Kennisnet samen met SURF D Onderwijsdagen. Dit congres vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. D Onderwijsdagen geven gedurende twee dagen inzicht in de resultaten en trends op het gebied van ict binnen het hele onderwijsveld. Ze zijn een ontmoetingsplek voor ict'ers, beleidsmakers en andere professionals uit het gehele onderwijsveld, van primair tot hoger onderwijs.

VorigeHistorisch museum gratis te bezoeken
VolgendeKennisnet sluit project 21 Learners af met slotdebat op De Onderwijsdagen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter