Een kleine 50 Raden van Toezicht van (voornamelijk) scholen voor speciaal onderwijs, samen verantwoordelijk voor ongeveer 100.000 leerlingen, hebben zich in een brief tot minister Van Bijsterveldt van Onderwijs gewend.
Ze spreken hun grote verontrusting uit over de invoering van Passend onderwijs.
Om hun wettelijk toezichthoudende rol verantwoord te kunnen blijven vervullen, roepen ze de minister op om snel maatregelen te nemen inzake zowel het tempo als de financiering van de invoering van deze belangrijke onderwijsherziening. Ze wijzen er op, dat de belangen van grote groepen kwetsbare kinderen op hun scholen ernstig geschaad zal worden, als de minister de invoering in dit tempo en met deze bijbehorende bezuiniging wil volhouden. Ze roepen de minister op, om de adviezen van de belangrijkste adviescolleges in deze, de ECPO en de Onderwijsraad, serieus te nemen en snel samen met de besturen om de tafel te gaan, om e.e.a. aan te passen.
Nadere informatie is te verkrijgen bij dhr. H. Luchtmeijer (tel. 06 53 64 50 83), voorzitter van De Onderwijsspecialisten te Arnhem, namens de ondertekenende Raden van Toezicht. Â
Lees de brief (pdf)

Vorige4 Kennisnetsites om met mediawijsheid aan de slag te gaan
VolgendeHealing Garden voor ziekenhuis Schiedam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter