Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2011 vraagt Mediawijzer.net aandacht van ouders, kinderen en leerkrachten voor het belang van mediawijsheid en mediaopvoeding. Dit jaar is het thema mediaopvoeding; de communicatie over media tussen jonge kinderen, hun ouders en leerkrachten. Kinderen lijken redelijk mediawijs, maar ze gebruiken niet altijd alle mogelijkheden en onderschatten hun mediagedrag.

Om tijdens en na deze week met dit onderwerp aan de slag te gaan, biedt Kennisnet allerlei diensten om leerkrachten te ondersteunen op het gebied van mediawijsheid:


• Online workshop mediawijsheid: om uw eigen mediawijsheid op peil te houden;

• Dossier mediawijsheid: om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied;

• Diploma Veilig Internet: om mediawijsheid in de les te behandelen;

• Mediawijsland: een website waar kinderen hun ict-vaardigheden kunnen verbeteren en testen hoe mediawijs ze zijn.

• Mediawijsheid in het gezin: website van C&A over Mediawijsheid.


Week van de Mediawijsheid 2011

Van 21 november t/m 28 november is de Week van de Mediawijsheid. Kennis over hoe we met media om moeten gaan is een voorwaarde geworden voor volledige deelname aan de samenleving, want een wereld zonder media is niet meer denkbaar. Daarbij is het belangrijk dat we alle mogelijkheden, maar ook de risico's van media kennen. Daarom wordt ieder jaar in november de Week van de Mediawijsheid georganiseerd door Mediawijzer.net. Dit is een samenwerkingsverband tussen Stichting Kennisnet, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Omroeporganisatie NTR, het SIOB en ECP-EPN.

VorigeCoachs eye
VolgendeToezichthouders scholen uiten grote zorg over invoering Passend onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter