Healing Garden voor ziekenhuis Schiedam

Het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam en drie onderwijsinstellingen uit de regio zijn een unieke samenwerking aangegaan. Die samenwerking is gericht op het inrichten van de buitenruimte van het ziekenhuis.

Studenten van verschillende groene' opleidingen werken met elkaar samen om de tuin rondom het ziekenhuis volgens het Healing Garden-principe te ontwikkelen, aan te leggen en te onderhouden.

Bij de aftrap van het langlopende project waren studenten aanwezig van de Inholland-opleiding Landscape and Environment Management in Delft, van een mbo-opleiding Hovenier in Maasland uit de Lentiz Onderwijsgroep en van Edudelta College in Barendrecht.

Het Vlietland Ziekenhuis nam het initiatief tot deze samenwerking omdat zij sterk belang hecht aan het betrekken van de omgeving bij wat zich in en om het ziekenhuis afspeelt. "Op deze manier bieden we jongeren in opleiding een plek om praktijkervaring op te doen", aldus de heer Van Zoelen, voorzitter Raad van Bestuur van het Vlietland Ziekenhuis.

Nationale Onderwijsgids

VorigeToezichthouders scholen uiten grote zorg over invoering Passend onderwijs
VolgendeTEDx Youth een dag vol inspiratie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter