TEDx Youth een dag vol inspiratie

Door: Martijn van den Berg
Via het project 21 learners was ik afgelopen zondag uitgenodigd om kort een praatje te houden bij TEDx Youth. TEDx Youth is TED voor jongeren van 12 tot 18 jaar, en is bedoeld om de goede ideeën die jongeren hebben, met jongeren te delen. Het evenement is dan ook alleen bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Nu ben ik inmiddels 21, maar ik had het geluk tot een van de uitzonderingen te behoren.

In de eerste presentatie kwamen 4 jongeren aan bod, die elk vertelden over wat hun idee was, en wat hun droom was, en hoe ver ze al hiermee gekomen waren. Wat mij hier opviel was de ongelofelijke passie waarmee deze jongeren hun verhaal vertelden. Natuurlijk was iedereen die voor een volle zaal staat knetterzenuwachtig, maar ondanks dat kwam toch een grote ambitie naar boven, die overstraalde op de jongeren in de zaal.

De stilte waarmee geluisterd werd, gaf toch wel aan dat iedereen heel erg geboeid luisterde, en het enthousiasme van het publiek weerspiegelde toch dat iedereen met elkaar meeleefde. Geen enkel idee werd eigenlijk als slecht gezien: het waren gewoon jongeren met een passie, met ambitie.

Na de eerste presentatie was het tijd voor mijn eigen stukje, ik moest een skill presenteren, in mijn geval creativiteit, en vervolgens gingen we per skill kijken hoe we het leren van deze skill in het onderwijs konden bevorderen. Ook hier weer was het een kruispunt van ideeën, en ook hier weer werd ieder idee gerespecteerd. Opvallend genoeg ontdekten we dat, toen we alle ideeën bij elkaar gevoegd hadden, we allemaal aan hetzelfde dachten.

De eindpresentatie was ook geweldig, en ook hier weer dezelfde sfeer. Het is heel tof om te zien hoe zo veel jongeren die elkaar niet kennen zo eensgezind kunnen zijn, en hoe mensen zo jong al zo veel ambitie kunnen hebben. Dit inspireerde mij ook wel een beetje. Al met al was het zeker een mooie dag.

VorigeHealing Garden voor ziekenhuis Schiedam
VolgendeMediaMasters sluit aan op leefwereld van leerlingen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter