Pierre Gorissen wees me erop en schreef er ook al over: de app Coach's Eye is sinds kort beschikbaar. Coach's eye is een app waarmee je een filmpje kan opnemen èn die vervolgens kan voorzien van gesproken commentaar en waarmee je strepen, vierkantjes of rondjes op het filmpje op kan zetten.Dat lijkt misschien niet heel spectaculair, maar ik denk dat het voor het onderwijs machtig handig is.

Het meest voor de hand liggende vak om Coach's Eye voor te gebruiken is sport. Daarvoor is de app ook speciaal ontwikkeld. Je laat je leerlingen een bepaalde activiteit doen en laat die - door de leerlingen zelf - filmen. Vervolgens bekijk je het filmpje in Coach's Eye. Dat kan op de gewone snelheid, maar je kan het filmpje ook vertraagd afspelen of frame voor frame bekijken, en door de frames heen scrollen. Als duidelijk is waar het goed ging en waar fout, spreek je je commentaar in bij het filmpje, en waar nodig zet je streepjes, rondjes of vierkanten om extra aandacht te vestigen op een bepaald punt. Het resultaat kan je, net als het oorspronkelijke filmpje, opslaan op je iPhone (of de iPad), maar je kan het ook plaatsen op YouTube of versturen per mail of sms.

Maar er is meer mogelijk met Coach's Eye. Je kan bijvoorbeeld een rollenspel opnemen (bijv. van een sollicitatiegesprek) en daarbij feedback geven. Of je kan een leerling of student die stage loopt bij bijv. een drukkerij vragen om een filmpje te maken van de apparatuur waar hij mee werkt en hem dan vragen op het filmpje toe te lichten wat daar te zien is. Een pabostudent kan zijn mentor of begeleider op de stageschool vragen om hem/haar te filmen terwijl hij les geeft en dat filmpje kan je vervolgens samen bekijken. Andersom kan natuurlijk ook: de stagiair filmt zijn mentor of begeleider en de begeleider licht naderhand toe, in het filmpje, waarom hij op een bepaalde manier heeft gehandeld.

Werken met de app is supereenvoudig: je start de app, neemt op en bekijkt het filmpje. Dan krijg je direct de keuze of je wilt reviewen. Onderin je scherm kan je dan kiezen hoe snel je door de film heen wilt gaan: normale snelheid, vertraagd of beeldje voor beeldje. Terwijl je film bekijkt, kan je er strepen , rondjes of vierkantjes op zetten en je spreekt in je iPhone in wat je ziet. Als het resultaat niet bevalt, kan je gewoon opnieuw beginnen: het origineel blijft bewaard.

De kosten van de app vormen geen belemmering: voor 4,99 kan je de app op je iPhone (of iPad) zetten. Een goeie reden om aan de Sint de bijbehorende Phone of Pad te vragen ;-)

VorigeHogeschool tekent samenwerkingsverband met technasia
Volgende4 Kennisnetsites om met mediawijsheid aan de slag te gaan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter