Donderdag heeft de PvdA bekend gemaakt dat zij zal komen met een amendement voor gratis openbaar vervoer voor minderjarige mbo-studenten.

130.000 mbo'ers, die jonger dan achttien jaar zijn, draaien momenteel zelf op voor hun reiskosten. Mbo'ers moeten vaak grote afstanden afleggen naar hun school of het stage-adres, omdat niet elke gemeente een mbo-instelling heeft.

Mbo'ers onder de achttien krijgen deze kosten niet vergoed. Dat kost de ouders van minderjarige mbo'ers jaarlijks duizenden euro's. De kaart moet voor alle vormen van openbaar vervoer gelden, zoals dat ook bij de ov-kaart het geval is, schrijft Tweede Kamerlid Metin elik op de website van de PvdA.

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) reageert verheugd op het voornemen. "Het is goed dat de PvdA een einde wil maken aan deze onrechtvaardigheid, nu is het hopen op de steun van partijen", zegt Preston Henshuijs, de voorzitter van JOB.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStartsein minister Van Bijsterveldt Week van de Mediawijsheid voor 40000 kinderen
VolgendeZorgen bij 2e kamer over kwaliteit van de onderwijshuisvesting
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter