Spreekuur doet schoolverzuim afnemen

Op het Maaswaal College in Wijchen is het schoolverzuim vorig schooljaar met bijna een procentpunt gedaald, zo meldt Gelderlander.

Dat zou volgens de school en de gemeente te danken zijn aan het verzuimspreekuur dat op de school gehouden wordt. Het schoolverzuim daalde van 3 procent in 2009/2010 naar 2,1 procent in 2010/2011.

Waar leerlingen eerst naar het gemeentehuis moesten voor het verzuimspreekuur van de leerplichtambtenaar, daar kunnen ze nu gewoon terecht op school. Sinds ruim een jaar houdt de leerplichtambtenaar het spreekuur maandelijks op het Maaswaal College en dat zou het spreekuur voor de leerlingen laagdrempeliger hebben gemaakt.

De school wil leerlingen bij onrechtmatig verzuim niet direct bestraffen, maar eerst een gesprek met ze aangaan. Door het spreekuur op school te houden, zijn de lijnen korter en de leerlingen beter bereikbaar. Langdurig uitval zou hiermee makkelijker voorkomen kunnen worden.

Nationale Onderwijsgids

VorigeToolbox Begrotingsmodel voor VSO 2012
VolgendeDe wereld verkennen met je klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter