Er is meer maatschappelijk vastgoed in Nederland dan kantoren en winkels bij elkaar. Dat is de opmerkelijke uitkomst van een verkenning dat op initiatief van 'Bouwstenen voor Sociaal' door bbn adviseurs is uitgevoerd. Het is voor het eerst dat de totale omvang van het maatschappelijk vastgoed in beeld is gebracht.
Met de verkenning willen Bouwstenen voor Sociaal en bbn laten zien dat de huisvesting van scholen, kinderopvang, cultuur, sport, zorg en andere maatschappelijke diensten niet alleen maatschappelijk, maar ook economische relevant is.
Er gaat jaarlijks een bedrag van 14,3 miljard in het maatschappelijk vastgoed om. Dat is bijna 2.000 per huishouden. Het totale oppervlak maatschappelijk vastgoed beslaat circa 83,5 miljoen vierkante meter. Ongeveer 70% heeft een onderwijs of zorgfunctie. Meer informatie over het onderzoek
Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012 Op dinsdagmiddag 8 november 2011 wordt de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2012 bestuurlijk vastgesteld. Deze agenda en middag wordt georganiseerd door Bouwstenen voor Sociaal, een samenwerking tussen het werkveld, VNG, PO-Raad, Aedes, MOgroep en Brancheorganisatie Kinderopvang.

VorigeMeer aandacht voor nieuwsmedia bij onderwijs in mediawijs burgerschap
VolgendeElf grootste hogescholen 108 miljoen in de plus
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter