Europese onderwijsinstituties moeten de belangrijke rol erkennen van nieuwsmedia bij het bevorderen van democratie en actief mediawijs burgerschap. Dat zegt de European Newspaper Publishers' Association (ENPA) in het position paper 'Equipping citizens with critical skills for a multi-channel world'.
In onderwijsprogramma's die zijn gericht op mediawijsheid ligt de nadruk veelal op digitale vaardigheden en audiovisuele producties. Daarnaast moet meer aandacht uitgaan naar het kritisch verwerken van media-inhouden. Nieuwsmedia, die burgers informeren over en betrekken bij maatschappelijke ontwikkelingen, zijn daarvoor onmisbare informatiebronnen.

Het position paper is mede tot stand gekomen door Nieuws in de klas. Fifi Schwarz, directeur van Nieuws in de klas, is lid van de Media Literacy Working Group van de ENPA, die het paper heeft voorbereid. Zie de volledige tekst van het position paper: http://www.nieuwsindeklas.nl/files/2011-10-03_ENPA_Media-Literacy-Position-Paper.pdf

VorigeStel kwaliteitseisen Engelstalig hoger onderwijs
VolgendeMeer maatschappelijk vastgoed dan winkels en kantoren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter