Nieuwe methode Burgerschap: LEVEN IN NEDERLAND voor het MBO. Bekijk dit product of download een gratis proefpakket.

Onderwijs community

Docentenplein onderwijs community

Een onderwijs community heeft als doel docenten de mogelijkheid te bieden contact met elkaar te leggen. Binnen een onderwijs community kunnen docenten ervaringen, kennis, meningen en materialen delen. Wanneer u een Mijn Docentenplein profiel heeft kunt u deelnemen aan gesloten communities, zelf een onderwijs community beginnen of een blog binnen uw community beginnen. Veel onderwijs communities zijn ook vrij toegankelijk, u hoeft geen lid te zijn van Docentenplein om hieraan deel te nemen.

Wij wensen u graag veel plezier toe binnen de Docentenplein onderwijs communities.

Onderstaand treft u een overzicht aan van actieve onderwijs communities.

Lesidee biologie basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs

Lesidee biologie basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs

Hallo,

Wij zijn benieuwd naar jullie mening!

Voor een opdracht zijn wij bezig een nieuw lesidee te creëeren om de interesse voor biologie te vergroten. Hierin moeten wij ook peilen of het idee bij de doelgroep succes zou gaan hebben. Graag willen wij weten of jullie denken dat dit idee bruikbaar is en of jullie hier interesse in zouden hebben.

Smartphones en tablets worden steeds meer gebruikt in het onderwijs en kunnen een leuke leerzame optie bieden om een onderwerp aan te kaarten. Een van de populairste spellen voor de mobiele apparaten op dit moment is Pokemon Go. Waarom zou je dit bekende concept niet gebruiken voor een "spel" (educatieve app) om de kennis en interesse in de biologie te verbreden?

Ons concept is een biologie/ecologie variant van de bekende Pokemon Go app. Deze app zal bruikbaar zijn voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het idee van Pokemon Go is dat je naar buiten gaat voor het spelen van het spel. Waar is nou meer over biologie te leren dan buiten? Door deze app zal de kennis over algemene dieren en planten die buiten te vinden zijn verbreed worden, en bovendien komen ze meer buiten. De leraar kan via de app de progressie van de leerlingen in de gaten houden en zo ook eventueel toetsen.

Laat ons weten wat jullie denken en alvast bedankt!

Actief sinds 18 december 2017
Talentontwikkeling Muziek en Zang VO

Talentontwikkeling Muziek en Zang VO

HOTSPOT TALENT zet zich in voor talentontwikkeling en vindt dat elk talent een kans verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen . Muziek maken, zingen en dansen vanuit je vrijheid en daarvan kunnen genieten is erg belangrijk. Dit werkt verbindend, bevrijdend en ruimte scheppend. Helaas wordt er in het PO wekelijks gemiddeld in Nederland 30 minuten besteed aan muziekonderwijs. Het is bewezen dat slechts 15% van alle leerkrachten graag bezig is met dit onderdeel. Gelukkig wordt er inmiddels meer initiatief genomen om meer activiteiten te organiseren, maar zijn we nog steeds erg afhankelijk van de leerkrachten. De overgang van PO naar VO is groot, en vaak vallen de leerlingen op muzikaal ontwikkelgebied in een gat. De verschillen tussen diverse scholen op muzikaal gebied zijn groot. In deze leeftijdsfase is het essentieel dat kinderen voldoende kennis krijgen van muziek, uitgedaagd en gestimuleerd worden. Welk talent kunnen ze ontwikkelen, welke stappen kunnen ze maken, welke muzikale richting past het beste bij hem/haar, hoe maken we muziekles leuk voor iedereen?
Wij begeleiden het onderwijs m.b.t.. talentontwikkeling, wij verzorgen diverse workshops en helpen de scholen met de organisatie van Talentenshows en optredens. Naast schoolactiviteiten brengen wij ze indien gewenst in contact met andere talenten en coaches , en bieden een podium om ervaring op te doen. Elk talent heeft zijn of haar eigen tempo, voorkeuren en motivatie. Daar houden we rekening mee!

In deze community kan men van gedachten wisselen, en zaken aan de kaak stellen. Wat is wenselijk op uw school? Waar liggen de behoeften? En waar gaat het juist wel erg goed en kunnen andere scholen een voorbeeld aan nemen?
Een gezamenlijk doel is het motiveren en stimuleren van muzikale talentontwikkeling binnen het onderwijs, en de leerlingen helpen aan een goede aansluiting buiten school op muzikaal gebied.
Wij staan open voor suggesties en bespreken graag de mogelijkheden. Maatwerk verzorgen is mogelijk.

Actief sinds 02 september 2017
Art Based Learning - CKV Nieuwe Stijl

Art Based Learning - CKV Nieuwe Stijl

Het vak CKV verandert per 2017!
Het component 'onderzoek' neemt een cruciale rol in binnen het nieuwe CKV. Art Based Learning biedt docenten structuur bij het geven van CKV-lessen gericht op een 'kunst-eigen' onderzoeksvorm, die past bij de belevingswereld van leerlingen en de kunstvakken. ​Doel van de methode is om leerlingen (op alle niveau's) een onderzoeksmethodiek aan te leren; wat kun je leren van kunst in plaats van over kunst?

In september starten we in samenwerking met ArtEZ Arnhem de 3e editie van de training ABL - CKV waarin de methodiek van Jeroen Lutters wordt vertaald naar de praktijk. Het betreft een blended learning bestaande uit online video's en 3 fysieke bijeenkomsten.
Gevalideerd door registerleraar.nl voor 20 registeruren!
Voor meer informatie: https://www.cultuurcollege.nl/trainingen/art-based-learning-ckv-nieuwe-stijl

Ontwikkel je verder!

Actief sinds 18 april 2017
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

De community Voortgezet onderwijs is vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Docentenplein. Het doel van deze community is docenten met een interesse in het voortgezet onderwijs een platform te bieden waarop zij ervaringen, kennis, meningen en materialen kunnen delen.

Actief sinds 13 februari 2015
Basisonderwijs

Basisonderwijs

De community Basisonderwijs is vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Docentenplein. Het doel van deze community is docenten met een interesse in het basisonderwijs een platform te bieden waarop zij ervaringen, kennis, meningen en materialen kunnen delen.

Actief sinds 13 februari 2015
Onderwijs algemeen

Onderwijs algemeen

De community Onderwijs algemeen is vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Docentenplein. Het doel van deze community is docenten met een algemene interesse voor het onderwijs een platform te bieden waarop zij ervaringen, kennis, meningen en materialen kunnen delen.

Actief sinds 13 februari 2015
Vervangingen onderwijsprofessionals

Vervangingen onderwijsprofessionals

Beste collega,

dit is de community voor onderwijsprofessionals werkzaam in de vervangingen binnen het PO.

Veel succes binnen deze community.

Actief sinds 29 juni 2018