Hoe gaat het met kinderen en jongeren in Nederland?

De Kinderombudsman wil graag van kinderen en jongeren weten hoe het men hen gaat. Iedere twee jaar wordt hier onderzoek naar gedaan. Dit jaar voor de vijfde keer. Om een goed beeld te krijgen van hoe het gaat met de kinderen zetten wij een online vragenlijst uit. We vragen kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar wat er goed gaat in hun leven en wat beter kan. Bij iedere editie weten ze ons met hun antwoorden te verrassen. Dit jaar hebben we extra aandacht voor de online ervaringen van kinderen en jongeren.

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer: "Ik hoop dat veel kinderen en jongeren de vragenlijst invullen. Ze benoemen zelf het beste waar ze tegenaanlopen. Hun eigen verhalen zorgen ervoor dat wij ons werk beter kunnen doen. Er gebeurt veel in Nederland en de wereld. Dit heeft impact op hoe kinderen en jongeren opgroeien. Aan de hand van dit onderzoek weten we nog beter hoe we de rechten kunnen beschermen van ieder kind.."

Waar gaat de vragenlijst over?

Om een goed beeld te krijgen van hoe het gaat met kinderen en jongeren, vraagt de Kinderombudsman naar allerlei onderdelen van hun leven: Hoe en waar groeien zij op? Ervaren zij problemen in hun leven? Hoe is het contact met hun vrienden? Ook wordt kinderen gevraagd een cijfer aan hun leven te geven. Daarnaast wordt er dit jaar ook gevraagd hoe zij de online wereld ervaren. Hebben zij bijvoorbeeld thuis afspraken over het gebruik van internet? Voelen zij zich veilig online? Krijgen ze online hulp bij hun schoolwerk?

Margrite Kalverboer: “Als Kinderombudsman kom ik op voor de rechten van kinderen. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk om te weten hoe het met kinderen gaat. Dit onderzoek helpt mij daar enorm bij!”

Help jij ons mee de vragenlijst te verspreiden?

Help jij ons mee de vragenlijst te verspreiden? Je kunt de link naar de vragenlijst delen: https://nl.research.net/r/hoe-gaat-het-met-je.
Meer informatie over het onderzoek van de Kinderombudsman vind je hier: https://www.kinderombudsman.nl/onderwerpen/onderzoek-kinderombudsman-hoe-gaat-het-met-jou

De resultaten van dit onderzoek worden op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, 20 november, gepresenteerd.

VorigeHandige tips voor docenten om kinderen te helpen bij bedplassen
VolgendeDeze educatieve trainingen zijn momenteel in trek
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter