Leer over de waterbouw met Land boven water

Land boven water is gratis online lesmateriaal voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. In de modules van Land boven water leren kinderen en jongeren wat waterbouw is en hoe het is om waterbouwer te zijn. Het materiaal is zonder extra voorbereidingstijd inzetbaar en kan voor veel verschillende vakken worden ingezet. Met de vernieuwde website navigeer je nu nog makkelijker door het lesaanbod: landbovenwater.nl

Voor elk leerniveau is specifiek materiaal beschikbaar:
• Kinderen in het basisonderwijs leren over waterwerken als dijken en bruggen en doen onderzoek naar wat daarvan te zien is in hun eigen omgeving.
• Leerlingen op het vmbo ‘bouwen’ middels een simulatie hun eigen Afsluitdijk of maken kennis met het werk van baggeraars.
• In de onderbouw havo/vwo bouwen ze hun eigen Marker Wadden of ontdekken ze hoe waterbouwers bouwen met de natuur, zodat ze hun bijdrage leveren aan het behoud van biodiversiteit.
• In de bovenbouw havo/vwo gaan de leerlingen aan de slag met een o&o-opdracht voor de aanleg van Schiphol op zee.
• Mbo-studenten krijgen de opdracht een alternatief technisch ontwerp te maken voor de Nieuwe Afsluitdijk of maken kennis met het werk van baggeraars.

Ook kan je een gastles aanvragen.

Land boven water is ontwikkeld in opdracht van O&O-fonds Waterbouw.

VorigeWebsite aanmelden bij Google: hoe doe je dat?
VolgendeStickers ontwerpen als beloning voor goed gedrag bij kinderen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter