Hoe je als Post-HBO student succesvol online kan studeren

Als je eenmaal klaar bent met je HBO opleiding en het nog wel ziet zitten om nog een opleiding te doen, dan kun je kiezen voor een Post-HBO opleiding. Meestal zijn deze opleidingen of volledig online, of deels online en dit kan zijn uitdagingen met zich mee brengen. Daarom geven we je hieronder wat tips over hoe je succesvol kan studeren als Post-HBO student.

Een studieomgeving die voor jou werkt

Als eerste moet je een studieomgeving creëren die voor jou werkt, het helpt voor de meeste mensen bijvoorbeeld niet om hun telefoon naast zichzelf op het bureau te laten liggen. Dit zorgt voor potentiële afleiding, maar vooral ook verleiding om andere dingen te gaan doen als aan de studie te zitten. Ook is het verstandig om een plekje te zoeken waar niet andere mensen je komen storen als je bezig bent, dit haalt je namelijk ontzettend uit de flow en zorgt er voor dat het lastiger wordt om gefocust en gemotiveerd te blijven. Je kunt ook iets van muziek opzetten als dat voor jou werkt.

Creëer consistentie

Om jezelf goed gedisciplineerd te houden, is het verstandig om enige regelmaat te hebben in wanneer je aan je studie gaat werken. Misschien heb je wel een vaste dag of een vast tijdstip waarin je gaat studeren. Deze consistentie zorgt er voor dat de kans op uitstellen kleiner wordt en de kans groter wordt dat je ook daadwerkelijk je studie afrondt.

Blijf je zelf motiveren

Het is ook goed om jezelf te blijven motiveren, want zonder motivatie kan je de opleiding ook niet afronden. Hierbij is het belangrijk dat voor je de opleiding begint, je wel zeker weet dat je voor iets kiest wat je ook echt leuk vindt. Kijk zo eens bij de Post HBO opleidingen op Inzicht.nl. Je kunt jezelf ook motiveren door jezelf te belonen met iets kleins wanneer je een dag aan studeren er weer op hebt zitten.

Vraag om ondersteuning wanneer nodig

Je moet onthouden dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen, je kunt de mensen binnen de opleiding gewoon raadplegen als je ergens tegen aan loopt. Je helpt jezelf er niet mee door tegen een probleem te blijven aan lopen wat er vervolgens voor zorgt dat je de motivatie niet meer hebt om nog verder te gaan met de opleiding. Vraag ook de mensen in je omgeving om steun als het even moeilijk is.

VorigeEindexamenvoorbereiding Filosofie podcast
VolgendeVerduurzamen van een school: hoe pak je dat aan?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter