5 voordelen van goede verlichting in de klas

Bij het inrichten van je klaslokaal heb je allerlei dingen nodig. Niet alleen een schoolbord, meubilair en lesmateriaal zijn onmisbaar in je klaslokaal, dat geldt ook voor goede verlichting. Hoe beter de verlichting in de klas is, hoe meer voordelen dat oplevert voor docenten en leerlingen. De grootste voordelen van goede verlichting in de klas? Wij zetten er hieronder vijf voor je op een rij.

Meer concentratie

Goede verlichting heeft een positief effect op de concentratie. Hoe beter het klaslokaal verlicht is, hoe beter docenten en leerlingen zich kunnen concentreren op de taken die uitgevoerd moeten worden. Dat betekent dat je met het juiste licht in de klas productiever kunt werken. Een hogere productiviteit leidt tot betere prestaties. Dat is niet alleen gunstig voor jou als docent, maar ook voor de leerlingen in de klas.

Betere presentaties geven

Een ander voordeel van goede verlichting in het klaslokaal, is dat het je presentaties beter maakt. Als docent maak je ongetwijfeld gebruik van visuele hulpmiddelen om presentaties te geven, zoals een schoolbord, whiteboard of projectiescherm. Om de boodschap duidelijk over te brengen, is het belangrijk dat de leerlingen je presentatie goed kunnen volgen. Met de juiste verlichting in je klaslokaal is dit mogelijk. Hiermee maak je jouw presentaties effectiever.

Minder last van vermoeide ogen

Goede verlichting is ook onmisbaar in de klas omdat het leidt tot minder vermoeide ogen. Wanneer de ruimte niet goed verlicht is, bestaat de kans dat je ogen snel vermoeid raken. Dat is ongunstig voor je concentratie en energieniveau. Met goede verlichting hoef je minder met je ogen te knijpen om iets te lezen, waardoor je productiever aan de slag kunt. Het is ook beter voor de leerlingen in je klas, omdat zij hierdoor langer gefocust kunnen blijven tijdens jouw lessen.

Energie besparen

Is het klaslokaal voorzien van energiezuinige lampen? Dan heeft het ook als voordeel dat je makkelijk energie kunt besparen. Het is een aanrader om ledverlichting te installeren, omdat deze verlichting veel minder energie verbruikt dan gloeilampen of halogeenlampen. Daarnaast gaan ledlampen veel langer mee, waardoor je duurzaam bezig bent. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de perfecte verlichting voor je school en klaslokaal? Dan is het slim om professioneel lichtadvies aan te vragen.

Verbetert het welzijn

Nog een reden om voor hoogwaardige lampen in het klaslokaal te zorgen, is dat dit het welzijn van jou en je leerlingen verbetert. Goede verlichting zorgt voor een positieve sfeer in de ruimte en laat jou en je leerlingen comfortabel voelen. Dit is een uitstekende basis om fijne lessen te geven in de klas.

VorigeZwangerschapsverlof en kolven in het onderwijs
VolgendeCreativiteit stimuleren in het klaslokaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter