Doe mee met het Ontmoetings- en Geschiedenisproject: De Muren hebben Oren!

Wil je jouw leerlingen een waardevolle en betekenisvolle leerervaring bieden? Doe dan mee met een bijzonder Ontmoetings- en Geschiedenisproject: De Muren hebben Oren!

Dit project brengt verschillende scholen samen om een unieke culturele uitwisseling te ervaren en tegelijkertijd bij te dragen aan het bevorderen van burgerschapsonderwijs. De diversiteit in elke stad, die ook terug te vinden is in de klassen, vormt de rode draad. Als stadsbewoner maak je onderdeel uit van de stad en daarmee ook van de stadsgeschiedenis. Met dit project krijgen leerlingen van groep 7 en 8 de kans hun eigen en andermans familie hierover vragen te stellen.

Benieuwd naar het project? Bekijk voor een sfeerimpressie het filmpje hier en lees hoe een andere klas het heeft ervaren in dit artikel.

Wat biedt De muren hebben oren?

● Koppel jouw groep 7 of 8 aan een andere school voor een unieke uitwisseling.
● Leerlingen ontmoeten elkaar, delen familiegeschiedenissen en verkennen belangrijke historische thema's.
● De lessen behandelen gevoelige onderwerpen zoals de Tweede Wereldoorlog, koloniale geschiedenis, migratie en meer, met nadruk op begrip en respect voor verschillende perspectieven.
● Leerlingen interviewen stadsgenoten over hun ervaringen, onder begeleiding van professionals, om zo verbinding te leggen tussen geschiedenis en hun hedendaagse realiteit.
● Een zes weken durend (ongeveer 1,5 les per week) programma met museumbezoeken, knutselactiviteiten, en eindpresentaties om het geleerde te delen en te vieren.

Waarom kiezen voor De Muren hebben Oren?

● Al sinds 2016 actief in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Leiden, met een bewezen trackrecord van impact en betrokkenheid.
● Focus op inclusiviteit, empathie en dialoog, om zo een veilige en verrijkende leeromgeving te creëren voor alle leerlingen.
● Geschiedenis moet je horen! Een unieke kans om persoonlijke verhalen te delen en begrip te kweken voor de diversiteit van Nederlandse stadsgeschiedenissen.

Interesse? Meld je school aan via de website: De Muren hebben Oren - Meedoen of via info@demurenhebbenoren.nl en ontdek hoe jouw klas deel kan uitmaken van dit inspirerende project!

*Helaas kunnen op dit moment alleen scholen uit Amsterdam, Den Haag, Leiden en Rotterdam participeren

VorigeSkills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!
VolgendeGratis lespakket over insecten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter