Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden leerlingen mee. Zij gingen al eerder de strijd aan in voorronden en kwalificatiewedstrijden, om uiteindelijk tijdens het NK in de Brabanthallen te strijden om het eremetaal.

Bekijk alle vmbo kampioenen per vakgebied

Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) bezocht Skills The Finals en ging in gesprek met leerlingen, studenten, juryleden en andere betrokkenen. De trots van leerlingen op hun werk raakte haar: 'Er is zoveel kennis en kunde in deze prachtige hallen. Het is heel inspirerend om zoveel jongelui bezig te zien met hun vak.' Vakwedstrijden bieden jonge vakmensen een podium en de ruimte zich op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen. 'Wat ik merkte toen ik met hen in gesprek was, is dat het echt wat met hen doet. Ze werken samen, halen het beste uit zichzelf. Een paar jongelui zeiden nu al meer zelfvertrouwen te hebben, omdat ze hieraan hebben meegedaan. Dan word ik heel erg blij.' De toekomst ziet ze hoopvol tegemoet. 'Eén ding is zeker. Zonder al deze vakmensen staat Nederland stil. Ik heb er vertrouwen in dat Nederland in beweging blijft dankzij deze vakmensen!' aldus Minister Paul.

De prijsuitreiking was een waar spektakel, met een spetterende opening van Yung Waste, Daniël Blokx & Barbarossa van Music Production lab. De presentatie lag in de ervaren handen van Marije Zuurveld en Rens Merkelbach. Natuurlijk was de hoogste eer op het immens grote podium voor de leerlingen, die daar vol trots hun medaille in ontvangst namen.

VorigeGemeenten nemen nieuwe norm voor groter schoolplein niet mee in beleid
VolgendeDoe mee met het Ontmoetings- en Geschiedenisproject: De Muren hebben Oren!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter