Tilburg University nodigt kinderen uit voor de Kinderuniversiteit

Wil je ervaren hoe het is om een les te volgen aan een echte universiteit? Kom op 28 februari naar een uniek event van Tilburg University: de Kinderuniversiteit! Dit is een college door een wetenschapper van Tilburg University, voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Het vindt plaats na schooltijd, op de campus van de universiteit, in een grote collegezaal. Deelname is gratis.

Kinderuniversiteit 28 februari: De milieudetective

Iedereen doet wel eens iets ondeugends, je ruimt je kamer niet op bijvoorbeeld. Dat is vervelend voor je ouders, maar geen ramp. Wat als bedrijven zich niet aan de regels houden? Als ze ons drinkwater of de lucht die we inademen vervuilen? Dat is wél een ramp, want daar kun je heel ziek van worden. Misdaadeconoom Ben Vollaard speurt als een detective naar bedrijven die stiekem ons milieu vervuilen. Hij vertelt hoe hij dat onderzoekt en ook wat jij ertegen kunt doen. Wat dan? Door samen met anderen te laten zien wat deze bedrijven doen en te eisen dat ze zich aan de regels houden.

Praktische informatie

Wanneer: woensdag 28 februari 2024
Tijd: 15:00 - 16:00 uur
Waar: Collegezaal Cube1
Voor wie: Kinderen van groep 6, 7 en 8 (ouders/verzorgers mogen ook mee de zaal in)
Kosten: gratis

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden: Inschrijven voor de Kinderuniversiteit

VorigeGymleraren lopen risico op gehoorschade, geluid in gymzaal vaak te hard
VolgendeHet Klokhuis over AI
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter