Debat: hoe praat je over Lentekriebels?

Vorig jaar liep de discussie rondom het lesprogramma Lentekriebels enorm uit de hand. Hoe kan je als school passend seksuele voorlichting geven die aansluit bij de wens van ouders? De Balie brengt op 6 maart kenniscentrum Rutgers, docenten en experts bij elkaar om te spreken over het omstreden lesmateriaal, zonder in een polariserend debat terecht te komen.

Gedurende de Week van de Lentekriebels hielden enkele ouders hun kinderen thuis en sommige leraren kozen ervoor om niet deel te nemen. Hoe ga je als school om met seksuele voorlichting? En is de school de geschiktste plek hiervoor, of zijn er betere alternatieven? In De Balie bespreken we de (mis)informatie over het lesmateriaal, waarom ouders hun kinderen van school af houden en de rol van de docenten en politiek.

Bekijk het programma

VorigeMeepraten over de conceptkerndoelen Nederlands, Fries en rekenen-wiskunde?
VolgendeKoningin Máxima bij inspiratiesessie ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter