Hoe zijn de kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp opgebouwd?

Ben je aan het kijken naar de geschikte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP? Dan merk je al snel dat de maandelijkse premie per gemaakte keuze kan verschillen. Het kan zomaar zijn dat je te veel betaalt, doordat je niet weet hoe je de kosten kan beïnvloeden. Uiteindelijk gaat het er echter om dat je een kostenbesparing krijgt op de lange termijn, zonder dat je jouw volledige budget hieraan uit hoeft te geven. Maar hoe zijn de kosten dan precies opgebouwd? En welke factoren kunnen een groot verschil opleveren tijdens het verkrijgen van de beste maandpremie? Onderstaande informatie zorgt dat je weet wat je kunt verwachten.

Jouw werk en de verzekeringslimieten

Een eerste factor dat zorgt voor een verandering van de maandelijkse kosten voor jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP is het werk dat je uitvoert. Als je in een sector werkt met een relatief laag risico, dan hoef je minder te betalen voor jouw verzekering. De kans dat je een schadeclaim indient, is in dit geval immers veel lager. Bij bijvoorbeeld de bouwsector is het riskanter werk, waardoor je ook weer een hogere premie krijgt. Een verzekeringsmaatschappij kijkt daarom naar het risico dat ze zelf lopen om een vergoeding uit te keren. Zelfs als je geen schadeclaims indient, betaal je meer per maand om de verzekering in handen te hebben. Daarnaast spelen verzekeringslimieten een rol. Dit limiet is het maximale bedrag dat de verzekeraar zal uitkeren in geval van een claim. Hoe hoger de limiet die je kiest, hoe hoger de premie zal zijn. Het is belangrijk om een limiet te kiezen die past bij de aard van jouw werk en het mogelijke financiële risico dat je loopt.

Het eigen risico en jouw maandpremie

Een andere factor die het maandbedrag voor jouw beroepsaansprakelijkheids verzekering verandert, is het eigen risico. Bij iedere verzekering hoort een eigen risico. Dit is op een minimaal bedrag vastgesteld door de verzekeraar. Wel kun je dit bedrag verhogen door een vrijwillig eigen risico toe te voegen. Houd er rekening mee dat je dit bedrag zelf moet betalen voordat de verzekering de rest van het bedrag vergoedt tijdens het indienen van een schadeclaim. Zorg dat je het vastgestelde bedrag kunt dragen. Ga dus niet voor een hoger eigen risico zodat jouw maandpremie lager gaat als dit financieel niet mogelijk is.

De laatste factoren uitgelegd

De laatste factoren die de maandpremie van jouw verzekering veranderen, hebben te maken met jouw claimgeschiedenis, de risico’s binnen de sector en de grootte van het bedrijf. Als je veel ervaring hebt en al meerdere claims in het verleden hebt ingediend, krijg je te maken met een hogere premie. Als je nog nooit een claim hebt ingediend, is de premie automatisch lager. Mocht je werken in een risicovolle sector, zal de verzekering dit meenemen in het vaststellen van het maandbedrag. En uiteraard betalen grotere bedrijven vaak meer dan een kleiner bedrijf, omdat er sneller wat kan gebeuren op de werkvloer. Zorg dat je alle informatie daarom goed doorgeeft.

VorigeOnline campagne ‘Geschiedenis, van ons allemaal’
VolgendeHoe kun je met feedback het zelfvertrouwen van studenten opbouwen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter