Online muziekwedstrijd voor kinderen van start

Vanaf vandaag kunnen alle kinderen uit Nederland en Vlaanderen weer meedoen aan de leukste online muziekwedstrijd van het jaar. De Muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours, staat open voor muzikale kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek, en van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Iedereen die plezier heeft in muziek maken kan meedoen. Op 26 november sluit De Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht.

Met De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Het is een laagdrempelige wedstrijd waarbij plezier hebben in het (samen) muziek maken vooropstaat. Iedere deelnemer ontvangt een diploma en persoonlijke feedback van de jury. Directeur Alexander Buskermolen: "In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen."

Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:

• Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
• Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
• Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)
Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & jury

Tijdens De Muziekwedstrijd regent het prijzen. Niet alleen de allerbeste video-inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Juryleden zijn o.a. liedjesmaker Jeroen Schipper, jazzzangeres Ntjam Rosie, saxofonist Coen Witteveen (Typhoon) en violiste Emma van der Schalie.

Klaasje Meijer

Klaasje Meijer, oud-lid van de populaire kinderpopgroep K3, is dit jaar ook jurylid bij De Muziekwedstrijd. Het is geen toeval dat Klaasje deze rol vervult. Als prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze De Muziekwedstrijd een warm hart toe: "Het is zo belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en is het iets waar je een leven lang iets aan hebt."

De Muziekdag

De Muziekwedstrijd wordt op 26 november afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, (korte) jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.

Meedoen

Meedoen aan De Muziekwedstrijd kan door een muziekfilmpje van max. 4 minuten in te sturen tussen 14 augustus en 15 oktober 2023 via www.demuziekwedstrijd.nl. Er geldt een maximumaantal inzendingen van 3 per persoon.

VorigeAfval scheiden: creëer bewustwording vanaf jonge leeftijd
VolgendeErgonomische Tips voor Leraren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter