Canon Talks – in gesprek met historische figuren

Een tijdmachine, een excentrieke professor en boeiende gesprekken met historische grootheden zoals Willem van Oranje of Vincent van Gogh. Schooltv brengt de groten der geschiedenis tot leven met Canon Talks! Waarom had Willem van Oranje ruzie met Filips II van Spanje? En hoe teken je, volgens Vincent van Gogh, een goed zelfportret? Reis terug in de tijd om de antwoorden van deze legendarische figuren zelf te horen.

Willem van Oranje

Stap in de wereld van Willem van Oranje, de dappere held die geschiedenis heeft geschreven. Luister naar zijn boeiende levensverhaal, zijn opstand tegen Filips II van Spanje en ontdek wie hem uiteindelijk het noodlottige schot toebracht. Wist je trouwens dat het Wilhelmus speciaal voor hem is geschreven?

Vincent van Gogh

Reis door de tijd en beland rechtstreeks in het atelier van de legendarische schilder Vincent van Gogh in Frankrijk. Luister naar zijn betoverende verhalen over zijn schilderijen, zijn inspiratie uit het impressionisme en ontdek zijn geheimen om een meesterwerk te maken. Hij neemt je mee naar zijn schildersezel en deelt zijn beproefde technieken om een meesterwerk te creëren. Wie kan er nu nee zeggen tegen een les van Vincent van Gogh?

Romeinse Limes

Ontmoet Edo, een avontuurlijke Germaanse jongen uit Nijmegen (Noviomagus) in de tijd van de Romeinse Limes. Laat je meeslepen in zijn verhalen over het dagelijks leven in dit gebied. Ontdek hoe de Romeinen nieuwe voedingsmiddelen zoals kip en perzik introduceerden, en hoe ze badhuizen en openbare toiletten bouwden. Wat merken we daar nu nog van in onze tijd?

Hunebedden

Reis terug in de tijd en ontmoet Jana en Olle, twee enthousiaste kinderen uit de tijd van de hunebedbouwers. Samen zullen ze je alles vertellen over de bouwprocessen van hunebedden en waarvoor ze gebruikt werden. Ga mee op avontuurlijke jachttochten met Jana en luister naar Olle's verhalen over vuurstenen pijlen en heerlijk eten uit kleipotten en -bekers.

Later dit jaar volgen nog gesprekken met de wereldberoemde Anne Frank en Michiel de Ruyter, een van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis.

Ga hier in gesprek met historische figuren

VorigeDit zijn de meest gevraagde beroepen van dit moment
VolgendeHoe uitzendbureaus onderwijsinstellingen kunnen helpen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter