Meld uw school aan voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval en glas

Ruim 1000 scholen hebben hun afval goed geregeld. Zij scheiden namelijk hun plastic verpakkingen, drankenkartons (PD) en glazen verpakkingen. Het Afvalfonds zorgt er vervolgens voor dat het kosteloos wordt opgehaald en gerecycled. Wilt u dat ook bij u op school? Meld u dan aan bij het loket van Afval Goed Geregeld. Dat kan van 1 mei tot en met 31 mei.

Afval-scheiden vinden we thuis heel normaal, maar op scholen en bedrijven was dit nog niet altijd mogelijk. De meeste willen wel, maar weten niet hoe ze dit moeten regelen. Ook kost het vaak extra geld. Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt sinds 1 januari 2023 een kosteloos inzamelsysteem om plastic verpakkingen, drankenkartons (PD) en glazen verpakkingen te scheiden. Het landelijke startschot werd gegeven op de Octantschool Schatkaart in Pijnacker, bekijk de uitzending van het Jeugdjournaal hier terug.

Afval is grondstof

Met Afval Goed Geregeld wil het Afvalfonds stimuleren dat er meer kan worden gerecycled. Hoe meer afval we scheiden, hoe meer grondstoffen we kunnen hergebruiken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het klimaat. Afval-scheiden vermindert de hoeveelheid afval die wordt verbrand. U kunt daar als school aan bijdragen door waardevolle materialen, zoals papier, plastic en glas te scheiden, zodat het kosteloos wordt opgehaald en gerecycled.

Toolkit voor scholen en kinderopvang

Het scheiden van afval op scholen kan leerlingen aanmoedigen om duurzamer te denken en te handelen. Het helpt hen te begrijpen dat kleine acties, zoals afval-scheiden, een grote impact kunnen hebben op het milieu. Op www.aandeslagmetafval.nl vindt u gratis materiaal en volop inspiratie voor lessen in de klas en BSO-activiteiten over (zwerf)afval en recycling. Er is ook een toolkit beschikbaar om afvalscheiding te introduceren en iedereen hierover goed te kunnen informeren.

Afval Goed Geregeld in de praktijk

Gescheiden inzameling en recycling van het verpakkingsafval start in het derde kwartaal dit jaar. Benieuwd hoe Afval Goed Geregeld in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje.

VorigeSpraakmakers vraagt mbo-studenten wat zij nodig hebben om zich beter te voelen
VolgendeHoe werkt Link Building ook alweer?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter