Hatha yogadocent, iets voor jou?

Als je geïnteresseerd bent in het worden van een Hatha yoga docent, dan ben je op de juiste weg om een gezonde en evenwichtige levensstijl te bevorderen. Zowel voor jezelf als voor anderen. Hatha yoga is een vorm van yoga die gericht is op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van ademhalingsoefeningen, lichaamshoudingen en meditatie, waarbij de meer focus ligt op de fysieke houdingen (asana´s) dan bij andere yogavormen.

Als je een Hatha yoga docent wilt worden, zijn er verschillende stappen die je moet nemen om je doel te bereiken. Ten eerste moet je een erkende opleiding volgen bij een gerenommeerde yoga school. Deze opleidingen duren doorgaans enkele maanden tot een jaar en omvatten theoretische en praktische kennis over yoga.

Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag gaan als Hatha yoga docent. Je kunt ervoor kiezen om les te geven bij een yogastudio, sportschool of wellnesscentrum. Het is ook mogelijk om privélessen te geven aan individuele cliënten. Ook is het nu gebruikelijker om Hatha yoga online te geven. Want als je op zoek bent naar een manier om fit en ontspannen te blijven zonder de deur uit te hoeven, dan zijn online yogalessen een uitstekende keuze. Online hatha yogalessen bieden flexibiliteit en gemak, en ze zijn geschikt voor yogi's van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Op het platform SEEK, te vinden via seekplatform.com is het mogelijk om yogavideolessen op te nemen tegen betaling, die vervolgens op het platform worden aangeboden aan leden met een abonnement. Dit is een kans voor docenten om ervaring op te doen via online of om wat bij te verdienen.

SEEK
Online omgeving van het online platform SEEK


Online yogalessen geven als docent

Voordelen
Als yogadocent kan online lesgeven ervoor zorgen dat je meer mensen aantrekt die niet in de buurt wonen en daarom fysiek niet altijd aanwezig kunnen zijn. Dit kan zelfs over de hele wereld als je dit in het Engels of een andere veel gesproken taal zou doen. Dit kan allemaal vanuit je eigen huis of studio.

Ook bespaar je veel tijd omdat je niet naar een locatie hoeft te rijden, dat is dus veel flexibeler en past beter in je schema. Stel je voor dat je rond 19 uur lesgeeft, dan kun je in de file terecht komen, hier heb je geen last van als je online de yoga practice doet.

Veel mensen willen liever niet in de picture staan en kunnen hun webcam uitzetten, daarom is het makkelijker voor leden om de eerste stap te zetten. Dit kan dus ook een bredere doelgroep aantrekken die na het volgen van enkele lessen meer vertrouwen krijgen en wellicht ook langskomen voor een les op locatie.

Nadelen
Hoewel online yogalessen veel voordelen bieden voor zowel yogi's als yogadocenten, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.

Een groot nadeel is dat het niet makkelijk is om de fysieke asana's van studenten te corrigeren of aan te passen. Tijdens een fysieke les kun je meteen reageren en er naartoe lopen, waarbij je dus ook voorkomt dat de student direct of later pijn krijgt of het verkeerd aanleert. Als helemaal als de student zijn of haar eigen webcam uitzet.

Een veelvoorkomend nadeel is dat de technologie niet kan werken. Je bent volledig afhankelijk van apparaten en de internetverbinding. Een probleem hiermee kan ervoor zorgen dat je les niet of beperkt door kan gaan. Dat kan erg vervelend zijn voor zowel de docent als de leerling. Als dit vaker gebeurd kan de student daardoor afhaken.

VorigeAlles wat je moet weten over de eisprong en zwanger worden
VolgendeNight at the Museum voor duizend leraren in NEMO Science Museum
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter