Je eigen boek uitgeven? Kies voor een boek drukken in kleine oplage!

Wellicht heb je er ooit aan gedacht om je eigen boek uit te geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen. Er komen veel factoren kijken bij het uitgeven van je eigen boek, zoals het design en de technische aspecten van het bedrukken. Maar heb je ook gedacht over opslag, en nog belangrijker: de oplage waarin je je boek bestelt? Een boek drukken in kleine oplage wordt steeds populairder, maar waarom? Dat lees je in dit artikel.

Waarom zou je je boek niet met 1 oplage laten drukken?

Bij sommige drukkerijen kun je je boek al vanaf 1 oplage laten printen. Dat klinkt perfect, maar er kleeft echter een groot nadeel aan: je bent hier vaak veel meer geld voor kwijt bent dan wanneer je kiest voor het bedrukken van een boek in kleine oplage. Dat komt doordat de machines speciaal voor jouw boek ingesteld moeten worden en moeten draaien. Het bedrukken van één exemplaar is altijd duurder dan wanneer je in één keer meerdere boeken laat bedrukken. Je kunt daarom beter kiezen voor een drukkerij die boeken drukt vanaf een bepaalde kleine oplage. Dat kan soms al vanaf 30 exemplaren. Zo zit je nergens aan vast, terwijl je wel de kosten drukt.

Een boek laten drukken in kleine oplage? Of toch Print-On-Demand?

Wil je een boek drukken in kleine oplage? Dan kun je wellicht beter kiezen voor printing on demand. Print on demand, letterlijk printen naar vraag, betekent dat je boek verkoopbaar is, maar dat er geen voorraad van is. Pas nadat er een bestelling geplaatst wordt, wordt het boek geprint. Deze wordt vervolgens direct naar de klant verstuurd. Het voordeel hiervan is dat je geen voorraad bij hoeft te houden en dat je geen dure investeringen hoeft te doen. Daarnaast is print on demand beschikbaar voor iedere gewenste oplage en is je print altijd actueel. Je kan namelijk ten alle tijden nog snel en eenvoudig aanpassingen doen, bijvoorbeeld wanneer je een spellingsfout hebt gevonden of een andere cover wilt laten drukken.

Een boek drukken in kleine oplage? Ga ervoor!

Manuscript afgerond, je opmaak tot in de puntjes geregeld, en is je bestand druk klaar? Dan heb je alles wat je nodig hebt om je boek te drukken in kleine oplage! Ben je nog niet zo ver? Geen probleem, want veel schrijvers hebben nou eenmaal weinig verstand van termen als snijtekens, afloop en marges. Een goede drukkerij maakt het je graag makkelijk en helpt je bij het druk klaar maken van je boek. Maar ook bij het ontwerpen van een mooie, pakkende vormgeving en het door ontwikkelen van je boek naar een e-book kun je ondersteuning krijgen. Ook voor advies over het formaat, de papiersoort, de bindwijze en zelfs de keuze qua lettertype zit je bij een professionele partner goed. En dat alles zodat jij je kan focussen op hetgeen wat voor jou het meest belangrijk is: het publiceren van je eigen boek!

VorigeZo maak jij de school toegankelijk voor fysiek beperkte kinderen
VolgendeSpeel een leuke wedstrijd op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter