Nobelprijswinnaar Guido Imbens krijgt 8 november eredoctoraat op zijn alma mater

Guido Imbens, winnaar van de Nobelprijs voor de Economie 2021, krijgt aanstaande woensdag 8 november een eredoctoraat uitgereikt tijdens de viering van de 110e dies natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Econometrist Guido Imbens studeerde zelf aan Erasmus School of Economics en woont en werkt sindsdien in de Verenigde Staten. Tijdens de viering van de 110e verjaardag van de universiteit wordt de alumnus geëerd met een eredoctoraat.

Samen met zijn erepromotor prof.dr. Dinand Webbink zal Imbens die ochtend tevens een schaaktafel onthullen op campus Woudestein. Zij kennen elkaar al sinds hun jeugd, waarin ze vaak schaakten (en Webbink vaak won). Schaken is voor professor Imbens een metafoor voor de manier van denken die nodig is voor het oplossen van complexe academische vraagstukken. Als tastbare herinnering en als bijdrage aan een levendige campus, zal een schaaktafel worden geplaatst waar studenten en medewerkers zelf een mooie pot kunnen schaken.

Ook zal Imbens die ochtend in het programma From Newbie to Nobel Prize vragen van een zaal vol promovendi beantwoorden over het winnen van een Nobelprijs en de weg daar naar toe.

VorigePolitici debatteren met mbo-studenten Mediacollege
VolgendeMobiele telefoons niet langer toegestaan in basisschoolklassen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter