Nieuwe omheining bij school nodig? Dit zijn de mogelijkheden

De omheining is belangrijk voor een school. Bij een basisschool wil je er koste wat kost voor zorgen dat de kinderen veilig buiten kunnen spelen. En je wilt zowel in het geval van een basisschool, middelbare school als hoger onderwijs voorkomen dat het eruitziet als een gevangenis. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden als het gaat om omheiningen voor scholen. In dit artikel doe je inspiratie op.

Hekwerk

Hekwerk is er al in alle soorten en maten. Op het gebied van een school ga je vooral op zoek naar een hekwerk dat toegankelijk en praktisch is. Je wilt de school op een veilige manier achterlaten, dus is het wel zo handig om hoge omheining te hebben. Gaas is een mogelijkheid. Een voordeel hiervan is de prijs, een nadeel is dat het nogal eens wordt opengeknipt en er ook niet zo mooi uitziet.

Een spijlen hekwerk, liefst met schuifmechanisme, is ideaal. Dit is duurzaam en sterk, met als logisch gevolg dat de prijs vrij hoog ligt. Beton is ook sterk, maar geeft de school niet echt een toegankelijk karakter.

Wat met de tuin of een groot sportveld?

Een school is vaak meer dan een gebouw. Misschien heeft de school wel een al dan niet educatieve tuin, en wat doe je met een sportveld van 50 bij 50 meter? Het is een beetje te gek om alles te voorzien van het beste en duurste hek. Gelukkig zijn er meer manieren om hekwerk te laten plaatsen.
Voor een sportveld is een natuurlijke omheining het handigste en zeker het voordeligste. Een nadeel hiervan is dat het bij nieuwbouw wel even duurt voordat de bomen zijn gegroeid. Nu is het bij een sportveld ook geen ramp als het tijdelijk zonder omheining moet.

De tuin kan een omheining krijgen in de vorm van gaas of draad. Relatief goedkoop en behoorlijk duurzaam.

Beveiliging tegen inbraak?

Steeds meer scholen kiezen voor inbraakbeveiliging. En terecht, want ieder gebouw is populair onder inbrekers, en op scholen ligt vaak voor een flinke som aan apparatuur. Er zijn meerdere opties op het gebied van beveiliging. Een spijlenhekwerk is ook hier geschikt, omdat het gevaarlijk is om over de spijlen heen te klimmen. Een sierhekwerk met punten werkt ook altijd goed.

Daarnaast is het natuurlijk een mogelijkheid om camerabeveiliging te nemen. Ook hier zit een kostenplaatje aan, maar het heeft wel effect. Camera’s schrikken af, en mocht er toch een inbreker doorheen glippen, dan is de kans groot dat de inbreker gepakt wordt, omdat deze op beeld staat. Houd wel in je achterhoofd dat ook de leerlingen op beeld komen. Een school heeft in veel gevallen dat recht, maar kom met goede uitleg richting leerlingen en ouders.

VorigeLeesvaardigheid mbo: op veel punten verbetering mogelijk
VolgendeActief zitten verhoogt de productiviteit
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter